E-mobilnost

Prihodnost je v elektriki. Ste pripravljeni nanjo?

Izbira ekološko učinkovitih vozil ne pomeni le izbiro vozil z nižjimi CO2 emisijami. Z elektrifikacijo dela ali celotnega voznega parka, pripomorete k bolj čistemu okolju, na drugi strani pa obstaja tudi finančna dobrobit za podjetja. Pri nakupu električnih vozil ste deležni finančne spodbude v obliki nepovratnih sredstev, prav tako pa prihranite na gorivu in vzdrževanju vozila.

Fleet management ponudba

Prednosti e-mobilnosti

Nižja boniteta za električna vozila

Poleg vseh prednosti, ki jih imajo električna vozila za podjetja, obstaja tudi velika prednost za uporabnike vozil.

Od leta 2020 so vsa električna službena vozila deležna nižje stopnje bonitete. Začela je namreč veljati novela Zakona o dohodnini, ki z dopolnitvijo 43. člena ZDoh-2 (2.a odstavek) uvaja posebno ugodnost pri izračunu bonitete za uporabo električnega osebnega vozila za privatni namen.

Boniteto za zasebno uporabo službenih vozil z izključno električnim pogonom, so z 1,5 odstotka nabavne vrednosti vozila mesečno, znižali na 0,3 odstotka, kar pomeni, da boste z uporabo električnih vozil, privarčevali!

Zero emissions

Z izbiro ekološko učinkovitejših vozil je mobilnost vašega voznega parka lahko učinkovitejša, ne zgolj v finančnem smislu, temveč tudi v prizmi ekološkega pogleda.

Znižanje ogljičnega odtisa podjetja in s tem družbena odgovornost na področju varstva okolja ima danes veliko težo, zato je pomembno, da natančno preučimo vaše navade, želje in način uporabe vozil ter celoten vozni park prilagodimo tako, da boste kar se da pozitivno vplivali na okolje, v katerem živimo.

Seveda pa so z ekološko učinkovitostjo povezani tudi stroški podjetja, saj so za vozila z višjimi CO2 emisijami, predvidene višje davčne stopnje in s tem posledično večji izdatki podjetja.

Stroškovna učinkovitost

Poleg tega je vzdrževanje avtomobila ugodnejše. Polnjenje električnega vozila je cenejše, saj je elektrika ugodnejša od drugih goriv. Tudi stroški vzdrževanja so ugodnejši zaradi robustnosti. Vožnja v električnem avtomobilu je tišja in udobnejša, poleg tega pa je vedno bolj razvejana mreža električnih polnilnic.

V veliko primerih se kot najustreznejša rešitev izkaže razmislek o nakupu električnih vozil, ki jih podjetje uporablja kot namenska vozila za zaposlene in kurirske službe. Prihranki so tako mogoči že pri sami porabi goriva, hkrati pa skupaj z nižji davki posledično pomenijo višjo donosnost podjetja, prav tako pa je pozitiven tudi vpliv na okolje.

Električne polnilnice

Še nedolgo je tega ko so bile električne polnilnice zelo težko dostopne in posledično prava redkost, a infrastruktura električnih polnilnic je v Sloveniji vedno bolj razvita - v Sloveniji najdemo namreč več kot 800 polnilnic. Kljub temu vsak lastnik električnega vozila opravi 60-70% polnjenj na domači električni polnilnici. Posledično se ponudba domačih polnilnic hitro širi, saj tudi električna vozila postajajo vse bolj dostopna.

Hišne polnilne postaje

  • hitro polnjenje (do petkrat hitrejše)
  • preprosta uporaba
  • velika moč polnjenja
  • varna uporaba
  • kakovostna izdelava
  • dodatne možnosti povezljivosti
  • montaža: prostostoječa ali zidna
     

Hišne polnilne postaje so bistvenega pomena za zanesljivo in hitro polnjenje električnih vozil. Ker polnjenje preko gospodinjskih vtičnic zahteva kar nekaj časa, preverite ponudbo vrhunskih hitrih električnih polnilnic, ki bodo poskrbele za vrhunsko izkušnjo električne mobilnosti vašega električnega avtomobila. Porsche Inter Auto vam tako predstavlja kot zastopnik znamk Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA in Volkswagen gospodarska vozila produkte e-mobilnosti pod blagovno znamko MOON za električna vozila. Polnilna postaja MOON je tako izjemno praktična rešitev, ki ne zavzame veliko prostora, njena uporaba pa je izjemno preprosta. Avto boste odslej polnilni kot polnete svoj telefon.